Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Annanstans

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Romanen Annanstans är vävd av stämningar och ögonblick, »de stunder då du var som mest levan­de». I Chinatown i New York förbereder Nina sitt slutarbete från dansskolan om resorna som hon och hennes äventyrliga mamma Lida gjorde då hon var barn. Samtidigt i Helsingfors får Ninas mormor Vailet ett telefonsamtal: »Det gäller er anhöriga. Det finns ingen annan att ringa». Vailets moster Helga ligger på åldringshemmet och vän­tar på döden. Helga bär på en hemlighet från sin korta ungdom i New York på 1920-talet.
Kvinnornas liv är sammansatta av trådar som täcker nästan ett sekel. Det handlar om att mötas och om det sista avskedet, om relationer mellan mödrar och döttrar och hur de plånas ut. Men också om mod och val, det svåra i att veta hur en människa ska leva. När är det nödvändigt att ge sig väg och när att stanna kvar?
I bakgrunden skymtar New York och Helsing­fors: ett under decennierna allt mer nedgånget nöjesfält på Coney Island och Helsingfors gator och ljus.
Annanstans är Malin Kiveläs tredje roman. Med ett knappt lyriskt språk och en egensinnig humor skriver hon om begär och svek och längtan och blåbärspaj och kaffe. Vi läser i takt med huvud­personernas tankar, ser och känner deras sköra drömmar. Men även drömmarnas grymma kon­sekvenser.
Även de drömmar som aldrig uppfylls, de stunder som aldrig återkom, blir en del av oss.

(Schildts & Söderströms)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

276

Förlag

Språk

Översättare

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

267

Språk