Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Som det blev

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Sommaren 1969: Det är dagen före midsommarafton i ett litet samhälle i Dalarna. Femtonåriga Janne och hans två vänner stannar vid lanthandeln i byn för att köpa ett flak öl. Bandspelaren de bär med sig skräller ut rockmusik ... Ain’t no cure for the summertime blues… När de handlat och går vidare efter bygatan i sina slitna jeansjackor och med håret hängande ned mot axlarna vet ingen av hur nära katastrofen är. Och att den här sommaren blir en skärningspunkt där vuxenlivet tränger sig in.

Minnena av uppväxten kommer tillbaks till Janne långt senare, när barndomshemmet i förorten sålts och en låda med glömda bilder och urklipp från radhuset hittas.

Som det blev är berättelsen om Janne, hans vänner och hans familj. En berättelse om en ung pojke som försöker ta sig ut i livet. Om en fader som tappar fotfästet i tillvaron, en bror som försvinner ned till Europas hippievärld och en moder som försöker hålla ihop en familj. Det är en berättelse om vänskap, sorg, droger och drömmar.

(Lindelöws)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

173

Förlag

Språk