Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Du såg mig

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

”Du såg mig” är en berättelse om Maja och hennes väg från tonår till vuxenliv. Fadern beundrar hon och ser upp till, han är en förebild och han ser henne… Efter hans död måste hon alltför tidigt klara sig själv. Maja tar sig ut i livet på vingliga ben men fast besluten att inte visa insidan, den som skälver och kämpar. Hon går emot det hon tror på och då gör det ont. Relationen till modern är en ständig kamp. Hur ska de komma varandra närmare? Arbete, uppbrott och förälskelse är återkommande inslag i denna utvecklingsroman. Maja gör en klassresa som påverkar hennes liv. Hon hamnar i Uppsala som inneboende i ett hörn tillsammans med tre andra ungdomar. Pengar är ett bekymmer, men inte det värsta. Drömmar är ingenting hon ägnar sig åt, de är inte till för henne. Studentstaden ser inte Maja, den är till för dem som studerar. Maja befinner sig i underläge men hon ska komma tillbaka. Framtiden finns även för henne även om Maja just då inget vet om den.

Boken är RoseMarie Sjöbergs andra roman och är en fortsättning på ”Man går inte ifrån man och barn”, som utkom 2011. En bok som fick stor uppmärksamhet och ett mycket positivt mottagande. Även om ”Du såg mig” är en fortsättning kan boken läsas separat.

(Faun)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

151

Språk

Lisätietoja

Angående författarens härmed sammanhängande verk se: Man går inte ifrån man och barn