Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Falafelrulle

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Allt tar sin början i den uråldriga libanesiska hamnstaden Sour. Olyckligt kär bestämmer sig den femtonårige Anwar för att mönstra på den excentriske kaptenen Jean de la Fontaines stolta fartyg, med målet att se allt och finna sig själv och sin roll i världen.

Med vågskvalp, farleder och oändliga hav som broar till nya äventyr färdas Anwar överallt utom till Australien, vilket grämer honom. Femton år efter att han mönstrat på, tröttnar han på det ständiga flackandet och går i land i Sverige. Han öppnar ett falafelhak som blir stans populäraste snabbmatsställe. Folk vallfärdar dit för att njuta av Anwars falafelrullar. Men även för att lyssna till hans historier från tiden på sjön.

Efter femton år i Sverige känner Anwar att det är dags att fullborda äventyret. Han måste få se Australien, lägga den sista kontinenten till sin samling. Sedan ska han återvända till Sour och sluta cirkeln. Men då träffar han Penelope och blir förälskad. Han vill resa hem, men han kan inte göra det utan Penelope, och hon tvekar.

Falafelrulle är en fantasieggande berättelse om att följa sina drömmar och ge sig hän i livet, om att tro på mystiken och kärleken. Det är en historia om en hisnande världsomsegling och tidernas största konspiration, men också om planetens bästa falafelrullar och att våga kasta sig ut.

KRISTOFFER CRAS (f. 1982) är uppvuxen i Solna och har tidigare gett ut den uppmärksammade romanen Svenneskräp.

(Lind & Co)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

för bortom varje horisont väntar ett äventyr

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

364

Förlag

Språk