Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den okända hustrun

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Den okända hustrun är en berättelse om ett försvinnande i det nya Ryssland. Det är en tight thriller med ett starkt kärlekstema.

Den danske affärsmannen och före detta jägarsoldaten Marcus och hans ryska hustru, Nathalie, befinner sig på en flodkryssning i hennes forna hemland. Men Nathalie försvinner spårlöst från fartyget och det får Marcus att ge sig ut på en lång och dramatisk resa.
Marcus efterforskningar leder honom från hemmet på Østerbro till de nyrika kretsarna i Nice. Till Putins postkommunistiska Ryssland och till det moderna Japan. Men spåren leder vidare: mot terroriströrelser, stalintidens fångläger – och en sägenomspunnen försvunnen skatt.
Under sin långa resa letar Marcus inte bara efter Nathalie, utan också efter hennes verkliga identitet och det hemliga liv hon har levt under deras lyckliga tioåriga äktenskap. Känner han egentligen sin hustru – och vem är han själv?

(Norstedt/Prisma)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

334

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Pocketuppl. 2008

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

384

Förlag

Språk

Översättare