Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Kärlekens löjen

Typ
novellsamlingar
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Kärlekens löjen är sju berättelser som alla kretsar kring erotiska situationer och vars tonfall svänger mellan det burleska och det raffinerade, mellan komik och melankoli. Allt utspelas mot en diskret tecknad men ofrånkomlig bakgrund av tjeckoslovakisk verklighet idag.

Här är det unga paret som leker att han är en bilförare som plockat upp en lifterska, och den upphetsande leken för dem till en punkt där deras verkliga identiteter hotas. Här är läraren som i avsikt att förföra en from skönhet blir så flitig kyrkbesökare att hans ateistiska överordnade börjar undra, men som räddar karriären genom ett djärvt och överraskande motdrag.

Vi möter två unga män på oförtröttlig jakt efter kjoltyg, dock inte alltid med förväntad utgång; vi möter en man och en äldre kvinna som möts igen efter en enda kärleksnatt femton år tidigare. I Ingen kommer att skratta hotar några förflugna ord att förvandla en sorglös konstvetares tillvaro till en kafkaartad mardröm av accelererande missförstånd och i Symposiet för några läkare och sköterskor, under ivrigt intagande av stärkande drycker, en vindlande, nattlig diskussion om Kärleken, som inte stannar vid blott dess teoretiska aspekter...

Än en gång visar Milan Kundera att han är en stor kännare av erotikens villkor, dess löjen och förvillelser, dess missförstånd och längtan. Det är bara att instämma med den engelske författaren Paul Theroux som sagt att "Kundera är en storartad novellförfattare".

(baksidestext)
Genre
Ämnen och teman
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Språk
Utgivningstid
Sidantal
240
Förlag
Språk
Översättare
Utgivningstid
Sidantal
280
Förlag
Språk
Översättare