Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

The black album

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Shahid är en ordentlig ung man från den engelska landsbygden, uppvuxen i en borgerligt välanpassad och integrerad pakistansk familj. Han kommer till London för att studera men hamnar snart i en virvel av lustar och laster som nästan får honom att förlora fotfästet i tillvaron.
Det är många som vill frälsa hans själ: föreläsaren, den hippa Deedee Osgood, som frestar med sex, ravepartyn och droger, gangsterbrorsan Chili med sina snabba pengar, sina Armanikostymer och Gucciskor, och slutligen landsmännen Riaz och Chad som vill ha med honom i det fundamentalistiska brödraskapet som bekämpar den västerländska dekadensen.
I The Black Album tecknar Hanif Kureishi ett både underhållande och gripande porträtt av en mångtydig och svårtolkad värld så som den ter sig för en ung färgad man i London 1989, året då Berlinmuren föll och fatwan mot Rushdie utropades. (Baksidestext)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

En kväll när Shahid Hasan kom ut från studentkorridorens gemensamma toalett, stängde dörren efter sig med en snörögla och knäppte byxorna under en svag glödlampa, öppnades dörren till rummet intill hans och en man steg ut bärande på en portfölj.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

343

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

310

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk