Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Speranza

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Speranza är skeppets namn, läster och dräktighet känner jag inte. Speranza, en tremastad bark, destinerad till Västindien. Vinden ligger akter om läns, jag hör den spela i tackel och tåg, ja ändå hit ner till kajutan hör jag tågvirke och rundhult knaka av arbetsmöda, hela Speranza spänner sina krafter som ett sto på löparbanan för att bära mig fram till frihetens land …

Speranza betyder hopp och hennes passagerare är den unge greven Malte Moritz från Svenska Pommern, på väg över Atlanten en sommar på 1790-talet. Han är fylld av tidens idealism och framtidstro, godhjärtad och aningslös.
Men inte ens Malte Moritz kan till slut undgå att märka att Speranza ruvar på en stor, mörk hemlighet. Frihetens genier efterträds av fasans demoner. Och den unge idealisten kommer i häftigaste närkontakt med den råa och listiga makten.

Speranza är en av Sven Delblancs djärvast tänkta och mest fängslande romaner och samtidigt en av de mest skakande och dramatiska. (baksidestext)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

O, salighet att vara ung i morgonljus på havet!
Att vakna utsövd, med klara ögon se, att känna sin själ blossa upp i vakenhet, som lågan från ett nystöpt ljus, vars vita vax ej hunnit unkna och gulna, o, sällhet och triumf att vara till!
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

172

Förlag

Språk

Översättare