Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Majors avsked

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Vi befinner oss långt uppe i norr. Det är nyåret 1809. De svensk-finska trupperna har lägrat sig i eländiga kvarter i väntan på förnyade ryska anfall. I Umeå rustar man sig mot en rysk invasion över isen. I Stockholm och ute på Södertörn går rykten om en förestående statskupp mot kungen.
På nytt möter vi de romanfigurer som fängslade så starkt i Lars Widdings stora succéroman ”På ryttmästarns tid”. Samtidigt för nya intressanta människor entré i överraskande och säkert tecknade dokumentära miljöer, främst Stockholmstrakten men också Sankt Petersburg i Ryssland.
”Majors avsked” är en fristående fortsättning på romanen ”På ryttmästarns tid”. Det är en spännande historia med ett myller av mörkt dramatiska också frodigt muntra situationer – i många stycken erinrande om att tiden är kort mellan då och nu.
(Baksidestext)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Deras kvarter var uselt. De var sju officerare som delade på lavarna i en gammal fallfärdig bastu vid en bondgård några kilometer utanför Kalix kyrkby.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

424

Förlag

Språk

Illustratör

Utgivningstid

Sidantal

335

Förlag

Språk