Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Fly för livet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

På ett ögonblick blir mardrömmen verklighet. Tre tungt kriminella fångar hotar sig ut ur fängelset, och med sig på flykten har de fängelseprästen Ingrid. Hon är deras gisslan. Polisen sätter in alla resurser i jakten på rymlingarna. Hemma väntar maken Anders och dottern i en förlamande ovisshet som stegras allteftersom timmarna blir till dagar. Den desperata flykten blir snabbt till ett dubbelbottnat psykologiskt drama på liv och död.

Fly för livet är Helena von Zweigbergks fjärde kriminalroman om fängelseprästen Ingrid. Det är en gripande berättelse om utsatthet och att bryta sig loss från det som håller en fången. Än en gång visar Helena von Zweigbergk sin förmåga att med stor insikt och psykologisk skärpa beskriva och tränga in i människors psyke.

Helena von Zweigbergk har på senare år etablerat sig som en av Sveriges främsta kriminalförfattare. Hennes tidigare böcker - Det Gud inte såg (2001), Kärleken skär djupa sår (2003) och Hon som bar skammen (2004) - har sålt stora upplagor och blivit stora framgångar hos både läsare och kritiker. Hon har även skrivit kärleksromanen Tusen skärvor tillit (2005).

(Semic)

- - -

Tre tungt kriminella fångar hotar sig ut ur fängelset. Som gisslan tar de fängelseprästen Ingrid. Ett stort polisuppbåd tar upp jakten på de desperata rymlingarna och hemma väntar maken Anders med ettåriga dottern Kerstin i förtvivlad och förlamande ovisshet. Detta blir upptakten till ett omskakande gisslandrama med många oväntade vändningar.

(BTJ)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Osmo trycker pistolen mot mitt huvud. Hårt. Det gör ont.
- Men rör dig då, för fan, skriker han. Rör dig, din förbannade prästjävel.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

311

Språk

Utgivningstid

Sidantal

325

Förlag

Språk