Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mördarens lärling

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Han är oäkta son till prins Chivalry och växer upp i borgen Buckkeep. Han ringaktas av sin familj men uppfostras ändå i en ung furstes alla dygder och i det som ska bli hans egentliga syssla – lönnmord.

Robin Hobb har skrivit en fängslande och mogen roman, lovordad av både kritiker och läsare.

Den åldrande Fitz, lönnmördaren, berättar om sin barndom i borgen Buckkeep. Han, oäktingen, uppfostrades av sin furstlige faders stallmästare Burrich. Han fick göra tjänst i stallet men erhöll också delvis en ung furstes utbildning. Om än oäkta var han dock son till prins Chivalry, som en gång varit tronföljare, men nu var försvunnen. Fitz dubbades inte minst i lönnmordets konst, för där låg hans utstakade framtid och en hedervärd syssla i hans värld – om den utfördes med skicklighet. När Fitz skickas ut på sitt första verkliga uppdrag, ett rent politiskt mord, är det dock nära att gå illa även för honom själv.

Hobb bygger upp sin komplicerade handling och Fitz utveckling från sex till tolv års ålder med stort tålamod och lyhördhet. Allting i romanen är utfört med omsorg – karaktärer, reflektioner, miljöer, utveckling. Med små medel förmedlas en verkligt kuslig atmosfär, men också komik och medkänsla.

(Natur och Kultur)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.