Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kungarnas krig

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Den natt drakarna föds brer kometens svans ut sig över gryningen, röd som blod och eld, praktfull och skrämmande på en och samma gång. Likt ett nysmitt svärd med glödhet klinga river kometen upp ett sår på himlen och förebådar en ny tidsålder.
Det råder kaos i de sju konungarikena och de olika släkterna slåss om makten över järntronen. Broderdråp, blodskam och svartkonst, en prinsessa förklädd till tiggarpojke, en livmedikus som besitter ett dödligt gift och stråtrövare som lämnar bergen för att hemsöka dalen, döden vandrar i natten i ett krig där segern går till den som äger det vassaste stålet och det hårdaste hjärtat.

(Forum)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Kometens svans bredde ut sig över gryningen, en röd strimma som blödde likt ett sår på himlen i rosa och purpur ovanför Drakstens branta klippor.
Mäster Cressen stod på den vindpinade balkongen utanför sina gemak. Det var hit korparna kom efter sina långa flygturer. Deras spillning fläckade de fyra meter höga vattenkastarna - en helveteshund och en vingad drake - som reste sig på var sida om honom, två av tusen som ruvade över den uråldriga fästningens murar.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

822

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Utgivningstid

Sidantal

753

Förlag

Språk

Översättare