Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det låsta rummet

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Olivia Manning, som härmed presenteras för svensk publik, debuterade just före det andra världskriget, som hon upplevde på nära håll på Balkan och i Främre Orienten. Hon tillbringade tre år i Jerusalem och fick där bakgrunden till Det låsta rummet. Efter återkomsten till England publicerades hon noveller och romaner, som gett henne en rangplats bland moderna engelska författare.
Det låsta rummet, hennes senaste bok, utspelas i Jerusalem omedelbart efter kriget, i det sällsamma pensionat som hålles av den oförglömliga miss Bahun, en Balzac-figur i sin blandning av religiös trosiver och beräknande snålhet. Kring sig har hon samlat ett underligt sällskap av original, som hon tyranniserar och utnyttjar. Men i hennes hus står ett rum ständigt låst, i väntan på Kristi återkomst.
Till detta hus kommer den unge femtonårige Felix Lampard, vars mor dött i Bagdad. Han är ensam och övergiven, och han hungrar efter kärlek och förståelse. Med en skarpögdhet som inte utesluter ömhet och med en förståelse som inte mildrar satiren, skildrar Olivia Manning den unge pojkens upplevelser i sin sällsamma nya omgivning.
För första gången i sitt unga liv är Felix lämnad åt sig själv. Den moderskärlek han förlorat finner han inte. Men han lär känna sig själv och andra. Under några korta veckor mognar han hastigt. Det är om känslornas uppvaknande och om mänsklig ensamhet som Det låsta rummet handlar.

(baksidestext)
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
263
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Språk
Undertitel
roman
Utgivningstid
Sidantal
278
Språk