Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Agenten

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

BeskrivningUnder sina sista timmar i Ovala rummet benådar den avgående presidenten en ökänd Washington-agent, Joel Backman, som tillbringat de senaste sex åren i ett federalt fängelse. Vad ingen vet är att presidenten gör detta efter enorma påtryckningar från CIA. Det verkar som om Backman under sina glansdagar lyckats få tillgång till hemliga fakta som äventyrar världens mest sofistikerade system för satellitövervakning.

Backman smugglas i tysthet ut ur landet i ett militärt transportplan, förses med ett nytt namn, en ny identitet och ett nytt hem i Italien. När han väl är där kommer CIA att läcka information om hans vistelseort till israelerna, ryssarna, kineserna och saudierna. Sedan är det bara för CIA att vänta. Någon möjlighet att Backman kommer att överleva finns inte. Frågan är bara: vem kommer att döda honom?

(Albert Bonniers förlag)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Under de sista timmarna av ett presidentskap som rentav kunde komma att väcka mindre intresse bland historiker än William Henry Harrisons (han avled trettioen dagar efter det att han svor eden), satt Arthur Morgan i Ovala rummet och häckade tillsammans med sin ende kvarvarande vän och begrundade de beslut han hade kvar att fatta. Just då kändes det som om han hade sjabblat bort allting under de gångna fyra åren, och han var inte helt övertygad om att han i detta sena skede på något sått skulle kunna göra det rätta.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

353

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

364

Förlag

Språk