Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Noble House

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Handlingen i NOBLE HOUSE utspelas i Hongkong under en augustivecka 1963. I dess centrum står Ian Struan Dunross, tolfte tai-pan - högste ledare - för det mäktiga handelsimperiet Noble House.

Till Hongkong kommer den amerikanske företagspiraten Linc Bartiett och hans kvinnliga assistent Casey Tcholok med den hemliga avsikten att kapa åt sig en bit av Asienmarknaden, där Noble House hittills varit
dominerande.

Det obarmhärtiga ekonomiska krig som blir följden och som förs med alla medel, från börskupper till bankrån, får dramatiska och vittgående konsekvenser långt utanför finanstrusternas hemlighetsfulla värld. Finansjättarnas kamp rubbar många cirklar i den väldiga staden, som tryckvågorna från ett jordbävningscentrum.

Frågan är om inte den fascinerande, myllrande väldsstaden Hongkong är romanens verkliga huvudperson, denna stad som rymmer allt från slösande lyx till den eländigaste slum, och där det ständigt sjuder av aktiviteter - öppet eller i det fördolda. Guld- och opiumsmugglingen har sedan gammalt ett centrum i Hongkong, och de kinesiska ligor som delat de illegala marknaderna mellan sig börjar nu få konkurrans av den amerikanskdirigerade maffian. De stora nationernas underrättelsetjänster bedriver sitt underjordiska spel i Hongkong, och under detta kalla krigets år 1963 är deras aktiviteter hetare än någonsin.

(Norstedt)

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Undertitel

en roman om Hongkong

Utgivningstid

Sidantal

1091

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

1369

Språk

Översättare