Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Montauk

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Montauk är namnet på Long Islands nordliga udde. Dit företar Max Frisch en weekend-utflykt tillsammans med den mer än trettio år yngre Lynn, en amerikanska som han träffat i New York. Om deras korta kärlekshistoria handlar denna berättelse. Men skildringen av samvaron med Lynn växlar hela tiden med bilder ur författarens förflutna, från uppväxt- och studietiden i Schweiz, från hans verksamhet som arkitekt, från äktenskap och andra kärleksförhållanden, från hans resor, från författarskapet.
Max Frisch har denna gång undvikit att uppfinna historier och sanningdr, hans strävan har varit att berätta hur det var, att så uppriktigt som möjligt berätta om sig själv. Det är en undersökning som inte braverar med det skandalösa men heller inte väjer för det pinsamma, ett blottläggande utan exhibitionism, en bekännelse med distans.

"Det är hans intimaste och önmrraste, hans anspråkslösaqte och likväl djärvaste, hans enklaste och kanske just därför hans originellaste bok."
Marcel Reich-Ranicki i Frankfurter Allgemeine Zeitung

Max Frisch är schweizare, född 1911. Med sina dramer, romaner och dagböcker har vunnit internationellt anseende som en av de allra främsta tyskspråkiga författarna i vår tid.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

166

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

214

Språk

Översättare