Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Glennkill

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En morgon ligger fåraherden George Glenn livslös intill höladan i det gröna irländska gräset, genomborrad av en spade. Ett stycke längre bort, nära kustbranten, sammanträder fåren. Vem har tagit livet av deras bonde? Och varför? Och vem sak nu ge dem hö?
Tillsammans med Miss Maple, det klokaste fåret i Glennkill, bestämmer sig fåren för att söka sanningen. George läst en gång i tiden högt ur en deckare för dem så de vet en hel del om efterforskningar, som att mördaren alltid återvänder till brottsplatsen.
Genom att iaktta människorna och deras handlingar är George Glenns får snart mördaren på spåren. Det visar sig att det finns hel del hemligheter i den lilla byn Glennkill.
Glennkill har blivit en makalös försäljningssuccé i Tyskland och har redan sålts till ett 20-tal länder runtom i världen. Det är en varmhjärtad, rolig och spännande bok, full av överraskningar. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

"I går var han fortfarande frisk", sa Maude. Det ryckte nervöst i öronen på henne.
"Det betyder ingenting", invände Sir Ritchfield, hjordens äldsta bagge. "Han har ju inte dött av sjukdom. En spade är ingen sjukdom."
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

en kriminalroman

Utgivningstid

Sidantal

315

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

389

Förlag

Språk

Översättare

Serie