Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Villospår

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En kvinna brinner i rapsfältet. Hon flammar som en fackla mot den klarblå skyn. Kort därefter hittas en före detta justitieminister ihjälhuggen och skalperad utanför Ystad. Samma öde drabbar en tvivelaktig konsthandlare i Bjäresjö.
Denna rekordvarma sommar, då svenskarna sitter klistrade vid tv-apparaterna och följer Brolins, Dahlins och Ravellis framgångar under fotbolls-vm, går en seriemördare lös i Skåne.
Kommissarie Wallander leder en utredning som alltmer liknar en mardröm. Han inser att det fruktansvärda snart kommer att hända igen.
Någonstans i ett slutet rum fullbordar någon sin förvandling. Medan trummorna dånar från bandspelaren drar han de sista strecken på sin ansiktsmålning. Han kontrollerar att vapnen är skarpslipade och lämnar ljudlöst rummet.
En krigare drar åter ut i strid.

(baksidestext)
Sommaren 1994 är den varmaste i mannaminne. Men för kriminalkommissarie Kurt Wallander i Ystad bryts sommarstiltjen av att en ung kvinna bränner sig till döds i en rapsåker. Strax därpå slår en seriemördare till med en rad allt mer bestialiska mord. Vad finns det för samband mellan en pensionerad justitieminister, en framgångsrik konsthandlare och en vanlig småtjuv? Varför skalperar mördaren sina offer? Ingår den unga kvinnan i mönstret?

(Leopard)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Strax före gryningen vaknade Pedro Santana av att fotogenlampan hade börjat ryka. När han slog upp ögonen visste han först inte var han befann sig.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

427

Förlag

Språk