Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

I Patagonien

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Patagonien är de landsflyktigas rike. Ingen - utom ett fåtal indianer - tycks känna sig hemma där. De ändlösa slätterna, de långa floderna och himlen med en enstaka kondor sköter sig utan människor. Städerna är gränsstationer mot intigheten.

»I mormors matsal stod ett vitrinskåp och i skåpet fanns en skinnbit. Den var inte stor men tjock och läderaktig med grova, röda hårstrån«. Skinnbiten hade postats till henne av hennes kusin, en sjökapten som lidit skeppsbrott i Magellans sund. Den visade sig komma från mylodonen, en sengångare som fanns för tiotusen år sedan. Trettio år senare begav sig Chatwin till Patagonien för att leta efter sin förfader och sengångarens grotta.

I Patagonien samlades folk som var fantasifulla, excentriska eller brottsliga och därför krävde ensamhet och utrymme. De finns kvar. Vitryssar och kroater, hinduer och araber, svenskar och basker - de arbetar i gruvorna, letar efter förhistoriska monster, kartlägger pingvinernas vanor, sköter fallfärdiga hotell eller bevakar förvisade politiker.

»Efter Harry Martinsons Kap Farväl! och Graham Greenes The Lawless Roads har jag inte läst något mer fängslande i denna vanskliga genre än Bruce Chatwins I Patagonien.«
- Pär Wästberg i förordet

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

237

Förlag

Språk

Muu tekijä