Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Högläsaren

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Han är bara femton år när han möter Hanna. Hon är betydligt äldre än han, lever ensam och arbetar som spårvagnskonduktör. Hon är vacker, sensuell, bräcklig och auktoritär – både gåtfull och rättfram. Efter skolan smyger han hem till henne, och hon lär honom kärlekens glädje. I gengäld läser han högt för henne – Schiller, Lessing, Tolstoj. Det är 60-tal i Tyskland och deras kärlek är en vacker saga – men den är också dömd på förhand. Han anar det, och ändå vet han ingenting om det fasansfulla som senare kommer upp till ytan. Högläsaren rönte en lysande framgång när den kom ut och mottogs som en sträng men originell uppgörelse med Tysklands moderna historia.
”Den lågmälda intensitet som Schlink behärskar så perfekt kan verka enkel men måste vara oändligt svår att uppnå.” dagens nyheter ”…både sensuell och uppriktig, tydlig utan förenklingar och väl genomkomponerad. Säkert skulle den också lämpa sig för högläsning.” Svenska Dagbladet

(Bonniers)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

163

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

227

Förlag

Språk

Översättare