Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Det har aldrig hänt

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Två män kommer ridande en vinterdag 1918 över isen till Brändö på Åland. Snart är de fängslade och förs på långsläde till Vårdö. Där slutar deras väg.

Det är kriget som snuddar vid den fredliga bygden. Tyskar, vita, flyktingar, militärer och civila kräver medverkan av alla, från storbonden Varg-Sluk till den utstötta Ester Gård. - Men vem vet efteråt så noga vad som händer?

Det gör en klarsynt, öppen berättare som Ralf Nordgren. Han bygger sin roman på dokumentärt material och flätar sina många framletade trådar av fakta till en levande berättelseväv, ett mönster av tvivlande och säkra, förtryckta och maktuppfyllda människor i en orostid.

Ralf Nordgren, som är född 1936, har fem diktsamlingar bakom sig, och DET HAR ALDRIG HÄNT är hans tredje roman.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Där är de!
Över isen rider de. Hovarna kastar i jämn rytm snö i luften. Spåret drar mot nordväst. Ljudet av hovarna sjunker in i mars månads blå skymning.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

176

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

176

Språk

Översättare