Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Påsk

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.
Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Birgitta är lärare och tvåbarnsmor, på väg in i medelåldern. En skärtorsdag beger hon sig ensam iväg ut till den gamla villan där hon tillbringade sin barndoms somrar. De tysta påskdagarna blir ett uppehåll och en utsiktspunkt. Birgittas vistelse tar form av en självuppgörelse, en eftersinnande resa genom minnen, förhoppningar, kärlek. Och när bitarna slutligen lägger sig till rätta ser bilden annorlunda ut än vad vi kanske har väntat.

PÅSK frilägger underliggande mönster, inte bara i Birgittas liv. Merete Mazzarellas nya roman diskuterar villkor som gäller oss alla, och den utgör otvivelaktigt hennes största satsning hittills.

(baksidestext)
Personer, aktörer
Huvudpersoner
Platser för händelserna
Konkreta platser för händelserna
Tidpunkt för händelserna
Exakt tidpunkt
Ämnesordskedjor
Originalspråk
Textutdrag
- Bjärnå
Hon drog upp anorakhuvan över huvudet och när hon sedan utan att tveka hade stigit av tåget på högra sidan från körriktningen sett och stod där med en tung väska i vardera handen och såg sig omkring konstaterade hon med lättnad att det stod en taxi och väntade på det gamla stället.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Namn
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
229
Språk
Utgivningstid
Sidantal
270
Språk
Översättare