Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Påsk

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Birgitta är lärare och tvåbarnsmor, på väg in i medelåldern. En skärtorsdag beger hon sig ensam iväg ut till den gamla villan där hon tillbringade sin barndoms somrar. De tysta påskdagarna blir ett uppehåll och en utsiktspunkt. Birgittas vistelse tar form av en självuppgörelse, en eftersinnande resa genom minnen, förhoppningar, kärlek. Och när bitarna slutligen lägger sig till rätta ser bilden annorlunda ut än vad vi kanske har väntat.

PÅSK frilägger underliggande mönster, inte bara i Birgittas liv. Merete Mazzarellas nya roman diskuterar villkor som gäller oss alla, och den utgör otvivelaktigt hennes största satsning hittills.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Textutdrag

- Bjärnå
Hon drog upp anorakhuvan över huvudet och när hon sedan utan att tveka hade stigit av tåget på högra sidan från körriktningen sett och stod där med en tung väska i vardera handen och såg sig omkring konstaterade hon med lättnad att det stod en taxi och väntade på det gamla stället.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

229

Språk

Utgivningstid

Sidantal

270

Språk

Översättare