Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Jerusalems hjärta

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Den 23 maj 1948: Vi befinner oss i centrum av urladdningen mellan de judiska och muslimska arméerna. Nio dagar har förflutit, fyllda av häftiga strider, sedan den nya staten Israel utropades. Sionsporten är spärrad och förnödenheterna håller snabbt på att ta slut. Innanför stadsmurarna hotar modlösheten de tappra försvararna. Moshe Sachar befinner sig på fientlig mark och gör ett desperat försök att nå fram till gamla stadens återstående kämpar, bland vilka hans havande hustru, Rachel, befinner sig. Hennes morfar har upptäckt en hoppets profetia för Jerusalem, men frågan är: Skall Moshe hinna fram före det avgörande anfallet... Innan det är försent?

Den tredje boken i serien SionsArvet, Jerusalems Hjärta, är en medryckande berättelse om kampen för att befria världens heligaste stad. Än en gång presenterar Bodie och Brock Thoene en oöverträffad kombination av historiska fakta, berättarkonst och dramatik som håller läsaren fängslad från början till slut.
(Bornelings Förlag)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

384

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

357

Språk

Första publikation

ja

Språk