Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Flyg fula fluga

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Kay Scarpetta har blivit av med sitt jobb som rättsläkare i Richmond efter att ha varit inblandad i mordet på en kvinnlig polischef. Hon har dragit sig tillbaka till Florida och arbetar som konsulterande rättsläkare samtidigt som hon försöker komma över den personliga förlust som drabbade henne då hennes älskade Benton Wesley brutalt mördades. Då hon gästföreläser på National Forencis Academy möter hon poliskommissarien Nick Robillard som behöver hjälp med att spåra tio kvinnor som försvunnit från hans polisdistrikt och som befaras vara döda. Samtidigt får hon ett brev från Jean-Baptiste Chandonne, Varulven, som än en gång gäckar Scarpetta. När hon sedan tar sig an ett fall med en kvinna som dött av en överdos börjar Scarpetta se en koppling mellan de försvunna kvinnorna och gör avslöjanden som dramatiskt kommer att förändra hennes eget liv.

(Norstedt)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Doktor Kay Scarpetta för den lilla glasbehållaren närmare ljuslågan och belyser en fluglarv som driver omkring därinne i ett giftigt spritbad.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

393

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

450

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk