Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Störtflod

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

USA år 2000. Den skrupelfrie kinesiske affärsmannen Qin Shang handlar med människoliv. Han har tjänat en fabulös förmögenhet genom att smuggla in kineser i USA. Den stora illegala invandringen är ett växande bekymmer för landet och den amerikanske presidenten ger immigrationsmyndigheterna i samarbete med Dirk Pitts NUMA i uppdrag att sätta stopp för Shang.
I jakten på den hänsynslöse smugglaren upptäcker Dirk Pitt att Qin Shang låtit bygga en jättelik hamnanläggning i Louisiana. Varför har han valt ett så otillgängligt ställe? Och varför har Shang köpt upp alla hustomter kring sjön där han bor? Frågetecknen hopar sig. När Dirk Pitt och hans ständige vapendragare Al Giordino till sist inser vidden av Shangs planer är katastrofen nära. (Baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

De redan höga vågorna blev allt högre för varje nu vindby. Morgonens stiltje hade mot kvällen förvandlats till sin raka motsats.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

478

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

545

Förlag

Språk