Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Innan jag glömmer

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Chris Minnaar är författare, en mycket respekterad och högaktad sydafrikansk författare, som vid närmare åttio års ålder tycker sig ha förlorat förmågan att skriva.
Så träffar han plötsligt, på nyårsaftonens kväll, den unga Rachel, som kommer att bli hans livs stora kärlek. Och därmed är han indragen i en relation – inte bara med den attraktiva Rachel utan även med hennes man George. Och vartefter passionen för Rachel utvecklas tvingas Chris också inse att denna oundvikligen hotar vänskapen de tre emellan.
Chris är långt ifrån svältfödd på kvinnors kärlek. Han har haft många förhållanden, han har varit gift, blivit övergiven, själv svikit. Och alla dessa kvinnor har på ett eller annat sätt format och präglat honom.
Genom att skriva denna berättelse, som blir hans slutepos, försöker Chris bringa reda i sitt kaotiska liv. Hans minnen varvas med nutiden, hans lands historia med dagens förändrade samhälle.

(Forum)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

348

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

334

Förlag

Språk

Översättare