Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Samma hav

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Samma hav är en mångstämmig körsång om sorg, obesvarad kärlek, tillgivenhet och förlust; en ömsint och melankolisk madrigal med en handfull sångare plus en berättare - författaren själv.
Amos Oz växlar mellan poesi och prosa, mellan inre monologer, anekdoter och vardagsfunderingar, när han låter oss möta dessa människor från Bat Yem och Jerusalem.
Albert Danon är en blid israelisk revisor som lämnas ensam när hans fru dör i cancer och hans son reser till Tibet för att klättra i berg. Sonens flickvän tittar in när hon kan och herr Danon tröstas också av sin goda vän och kollega, änkan Bettine Carmel.
Samma hav hyllas över hela världen som Amos Oz hittills absolut bästa bok, en vacker och sensuell berättelse om köttets lust och själens obotliga ensamhet. En berättelse att ta till sitt hjärta och läsa många gånger.

(Wahlström & Widstrand)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

201

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

226

Språk

Första publikation

ja

Språk