Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ciderhusreglerna

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

John Irving har skrivit en stor, levande, spännande roman fylld av oförglömliga människor och deras olika levnadsöden. Boken sträcker sig över hela 1900-talets första hälft och i centrum står Dr Wilbur Larch, läkare och idealist och hans efterföljare, barnhemsbarnet Homer Wells.
Dr Larch driver ett hem för föräldralösa barn och blivande mödrar som själva får välja mellan abort och barnafödsel. Homer skall efterträda honom men tvekar och flyr till vad han tror vara ett normalare liv på en äppelodling i Maine. Där kommer han in i en ovanligt varm och märklig familj och upplever den stora kärleken med alla dess komplikationer. Där konfronteras han också med Ciderhusreglerna, de fattiga svarta äppelplockarnas oskrivna lagar som drar in även honom i en dramatik på liv och död.
Läsaren förs oemotståndligt in i John Irvings fascinerande värld av lycka och sorg, av framgång och katastrof - en värld som är helt originell och samtidigt angår varje människa.
John Irving - författaren till Garp och hans värld och Hotell New Hampshire - har åter visat att han är en av vår tids stora berättare.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

På barnahemmet i St. Cloud's, Maine - avdelningen för pojkar - var två sköterskor sysselsatta med att ge namn åt de nyfödda inne på förlossningskliniken och kontrollera att deras små penisar läktes efter den obligatoriska omskärelsen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

roman

Utgivningstid

Sidantal

588

Språk

Översättare

Lisätietoja

Ny utg.:

Wahlström & Widstrand, 1986
Wahlström & Widstrand, 2000

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

632

Förlag

Språk

Översättare