Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den långsamme

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
När den sextioårige fotografen Paul Rayment efter en trafikolycka tvingas amputera sitt ena ben förändras hans liv i ett slag. Han som levt ensam i många år och som alltid månat om sin självständighet och integritet måste nu ta hjälp av andra. Förödmjukad och fylld med hopplöshet och missmod sitter han i sin lägenhet och får tid att tänka på sitt liv.

Så en dag får han en ny sköterska, Marijana. Hon kommer från Kroatien men har flyttat till Australien för att få ett bättre liv åt sig och sin familj. Hennes jordnära och osentimentala sätt fascinerar honom. Han faller handlöst för denna vackra och livfulla trebarnsmamma som på så många sätt är hans motsats. För henne är han beredd att göra vad som helst.

Den långsamme är en djupt fängslande bok om kärlek, ensamhet och moral. Med sin omisskännliga och klara röst berättar J.M. Coetzee historien om en sökande man. En man som långsamt kommer till insikt och tvingas ställa sig de grundläggande livsfrågorna: Vad menas med att vara en god människa? Vad i livet är egentligen det mest viktiga?

(Bromberg)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
286
Förlag
Språk
Översättare
Utgivningstid
Sidantal
297
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Språk