Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ett tänkande rö

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Vad är ett tänkande rö?
Människan - enligt Pascal, som i en av sina aforismer säger: "Människan är blott ett rö, det svagaste väsen i naturen; men hon är ett tänkande rö."
När den kvicka engelska kritikern och författarinnan Rebecca West valt denna titel på sin senaste roman, kan man vara övertygad om att hon har många vassa och slående saker att säga om röet-människan. Särskilt gisslar hon de rika parasiterna och lyxvarelserna, som äro mera vajande än tänkande rön. Hon slungar läsaren i virvlarna vid Rivierans nöjesorter och presenterar som huvudpersoner ett äkta par, som förenats av en slump, är mycket omaka men småningom utvecklar en samhörighet, som bär kontrahenterna över blindskären och i hamn. Den unge franske bilkungen Marc Sallafranque blir för läsaren en fullkomligt levande bekantskap, en riktig människa med fel och förtjänster, saftig tecknad, humoristisk, okonventionell och full av vitalitet. I äktenskapet med honom får Isabelle, hans amerikanska maka, som är ett mycket ambitiöst tänkande rö, lära sig att omvärdera en hel de i tillvaron, och läsaren har mycket roligt under proceduren.

(baksidestext)
Ämnen och teman
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Utgivningstid
Sidantal
428
Förlag
Språk
Första publikation
ja
Språk