Ehrengard

Typ

noveller

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Det var en gång i ett litet tyskt furstendöme på 1830-talet som arvprinsen och hans prinsessa väntade ett barn, kring vars födelse en skandal lätt kunde uppstå om inte vissa försiktighetsmått vidtogs. Organisatör av säkerhetstjänsten blev målearen Cazotte, och det var han som engagerade den vackra blonda Ehrengard för en nyckelpost i sammanhanget. Men han förälskade sig också i henne och beslöt att förföra henne - på ett sätt så raffinerat som bara en gammal roué kan hitta på. Emellertid inträffade uppskakande och omskakande händelser, och Ehrengard fick tillfälle att uppträda synnerligen hjältemodigt och...
Det är en tjusande berättelse, romantisk och lustig, emellanåt patetisk och ofta fint ironisk, en berättelse som äger mycket av Karen Blixens specialla berättarmagi.

(Baksidestext, Bonniers 1963)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

126

Språk

Översättare

Ingår i samlingsverket

Språk

Ingår i samlingsverket

Originalverk