Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ragtime

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

"Ragtime är halvdokumentär - personer som finansfursten J. P. Morgan, utbrytarkungen Harry Houdini och anarkisten Emma Goldman uppträder i handlingen - men det hindrar inte boken från att vara starkt imaginär, ett renodlat verk av fantasin. I förgrunden står en familj i New York-förorten New Rochelle. Fadern tillverkar flaggor och fyrverkeripjäser. Modern är förstås husmor och emotionell generator. Sonen är en blond och vacker gosse. Moderns yngre bror älskar den ökända skönheten Evelyn Nesbit och skuggar henne ständigt. Evelyn Nesbits älskare har skjutit den berömde arkitekten Stanford White av svartsjuka. I slummen på nedre östsidan möter Evelyn anarkisten Emma Goldman jämte den judiske silhuettklipparen Tateh och hans vackra lilla dotter, som väcker Evelyns kärlek. Hemma i New Rochelle råkar Modern trampa på en nygrävd grav i trädgården och räddar därmed livet på ett svart spädbarn, sonen till husets tjänsteflicka och ragtimepianisten Coalhouse Walker..."
Caj Lundgren i SvD

(text från omslagsfliken)

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

249

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

291

Förlag

Språk

Översättare