Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Prins

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Året är 1912. Det är sommar och sol i Kikhavn vid den danska kusten, där en liten pojke springer på den varma sanden med armarna utbredda som vingar och möter världen med vidöppna sinnen. Tolvårige Malte är sommarbarn hos änkefru Svane på pensionat Strandgaarden.
Detta är också året då Titanic förliser. Ett isberg driver söderut tills det smälter och ger ifrån sig det fartyg som det i många år hållit i sitt grepp. Det blir Malte som upptäcker kistan med en död sjöman som flutit iland. Och sjömannen följer sin lille prins som en skyddsängel genom romanen och berättar om alla de särpräglade vuxna som omger honom.

Prins är en magisk resa genom tid och rum och Ib Michael förenar här komik och tragedi, myt och realism i en svindlande berättelse om en fantasifull liten pojke och en sjöman som gömmer det exotiska äventyret och en kärlekens hunger i sitt väsen.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

292

Förlag

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

263

Språk

Översättare

Namn

Första publikation

ja

Språk