Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kvinnan i sanden

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En insektssamlare försvinner spårlöst och dödförklaras sju år senare. I själva verket lever han fortfarande i en liten by vid havet. Folket som bor där för en desperat kamp för överlevnad och håller insektssamlaren fången i en sandgrop tillsammans med en kvinna. Varje dag tvingas de skyffla undan sand för att skydda byn från att dränkas - och hela tiden när mannen en dröm om att en dag kunna fly.

Kobo Abes modernistiska mästerverk är en tydlig föregångare till Haruki Murakami och hans blandning av surrealism och realism. Nu presenteras Kvinnan i sanden i Norstedts klassikerserie med ett nyskrivet förord av Inger Edelfeldt.

"Nu när jag fått Nobelpriset hoppas jag att åter få fler läsare. Det är mycket värdefullt för mig, även om jag menar att det skulle ha mottagits av Kobo Abe." Kenzaburo Oe
En septemberdag försvinner en insektssamlare spårlöst och sju år senare dödförklaras han. I verkligheten lever han fortfarande i en liten avlägsen by vid havet. Byn befinner sig i ständig fara att försvinna i sanddynerna. De fåtaliga invånarna för en desperat kamp och håller därför vetenskapsmannen fången i en sandgrop tillsammans med en kvinna. Dag efter dag är de båda tvingade att skyffla ut sand för att skydda byn. Mannens önskan att fly från kvinnan och gropen närs till en början av hans känsla för eller rättare motvilja mot sin plats i det mänskliga samhället. Denna känsla överskuggas så småningom av ren och skär kamp för att överleva.

(baksidestext, En bok för alla 1980)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

En dag i augusti försvann en man. På en helg hade han givit sig i väg med tåget till kusten; resan dit tar en halv dag. Man hörde aldrig mer av honom. Polisanmälan och efterlysning i tidningar gav inget resultat.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

213

Språk

Utgivningstid

Sidantal

225

Språk

Översättare

Illustratör