Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Med svek i sinnet

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Är svekets lön döden? Vad händer när människor sviker andra och därmed sig själva?

Balford-le-Nez är en liten sömnig badort vid Essex kust. Men när en medlem av stadens lilla men växande asiatiska koloni hittas mördad blir det gnistan som hotar att utlösa en storbrand. Rasmotsättningar blandas med personliga vendettor och polisen tycks stå maktlös.

Barbara Havers är den som skall försöka lösa fallet. Utan sin chef sedan lång tid tillbaka, Thomas Lynley, beger hon sig till platsen för mordet. Hon måste skydda sina nyvunna vänner och grannar, universitetsläraren Azhar och dennes lilla dotter Hadiyyah. Nu tvingas hon inte endast tränga in i en mördarens psyke utan också kämpa på egen hand. Är hon vuxen den situationen?

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Den som sagt att april var den allra värsta månaden hade nog aldrig varit i London mitt i sommaren under en värmebölja. När luftföroreningarna färgade himlen mattbrun, diesellastbilarna svepte in byggnaderna - och insidorna av folks näsor - i tidlöst svart och lövträden var iklädda det allra senaste i damm- och grusgrått, då var slutet av juni den allra värsta perioden i London. Det var faktiskt ett rent helvete. Det var i alla fall Barbara Havers osentimentala åsikter om landets huvudstad, nu när hon i sin skramlande Mini körde hemåt genom stan.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

518

Förlag

Språk

Översättare