Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Livslinjer

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Fyra generationer förenade av en hemlighet

Livslinjer är en vindlande roman som varsamt blottlägger de ögonblick då tiden bryts och livet ändras för alltid. Genom fyra sexåringars blick skildras en släkt där varje generation formats av den förgåendes upplevelser och sår.

Sol är ett mycket speciellt barn. En brådmogen Bushbeundrare med storhetsvansinne som fascineras av bilder av döda irakier på Internet. Från hans tillvaro i San Francisco rör sig berättelsen vidare bakåt i tiden. Den blir till en resa genom historien, via New York, Haifa, Toronto, tillbaka till andra världskrigets München.

Mot bakgrund av konflikten mellan Israel och Palestina och nazisternas gärningar försöker Sols far, farmor och gammelfarmor förstå sin omgivning och de vuxnas beteende. En efter en lägger de sina bitar till familjens pussel.

Nancy Huston föddes i Calgary. När hon var tjugo år flyttade hon till Paris, där hon fortfarande bor. Hon är en produktiv författare inom flera genrer, hon skriver på både engelska och franska och översätter även sina egna böcker. Livslinjer är hennes elfte roman.

(Forum)
Huvudpersoner
Platser för händelserna
Konkreta platser för händelserna
Tidpunkt för händelserna
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Språk
Utgivningstid
Sidantal
387
Språk
Översättare
Utgivningstid
Sidantal
251
Förlag
Språk
Översättare