Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Häxdansen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Fylld av onda aningar beger Bob Newman sig till mötet med sin flickvän Sandy. Hon har något viktigt att berätta, något ytterst hemligt som rör INCUBUS, företaget hon arbetat på i Helsingfors.
Men då Bob i den råkalla gryningen kommer till mötesplatsen hittar han Sandt död. Hon har blivit brutalt mördad, och Bob blir misstänkt för dådet.
Tweed, chefen för brittiska underrättelsetjänsten och Bobs vän, försöker hjälpa honom så gott han kan. Men Tweed har själv problem. Terrordåden avlöser varandra i de forna öststatsländerna, och amerikanerna oroar sig över INCUBUS uppköp av europeiska privatbanker och elektronikföretag. Har händelserna något samband?
Efterforskningar i Stockholm och Helsingfors får mönstret att klarna. Men tiden är knapp. Europa står inför ett sammanbrott, och Tweed måste avslöja hjärnan bakom försöket att skapa en helt ny världsordning.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

450

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

450

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Pocketuppl. 1995