Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Job: en elak komedi

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Någon – eller var det något? – hade uppenbarligen för avsikt att hindra Alex från att återvända hem till Kansas igen.
Det började med en vandring över glödande kol i Polynesien. Sedan var det hela igång. Alex märkte att hela världen plötsligt hade förändrats omkring honom. Han hette inte längre Alexander Hergensheimer och var pastor i en fundamentalistkyrka. Han hette Alec Graham och var upp över öronen insyltad i synnerligen ljusskygga affärer. Och mitt uppe i en kärleksaffär med den förtjusande Margarethe. Vad skulle hans hustru säga?
Så var det det omöjliga isberget som rammade fartyget. Och Alex och Margarethe hamnade i vattnet och fiskades upp av ett fartyg ur den kungliga mexikanska kustbevakningen! Nästa förändring – eller var det förvandling? – fordrade två jordbävningar i tät följd. Och efter det … nej, det blev bara värre och värre.
Men mitt i denna räcka av verklighetsförskjutningar och galenskaper tyckte sig Alex se en röd tråd. Allt pekade fram mot Harmagedon och domedagen.
Hos någon någonstans måste det finnas en förklaring till allt detta. Till att han ställdes inför alla dessa prövningar.
Och det gjorde det naturligtvis.
Men det var sannerligen en helvetes förklaring. (baksidestext)

Ämnen och teman

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Glödgropen var ungefär åtta gånger tre meter stor och drygt en halv meter djup. Elden hade brunnit i flera timmar, och hettan från glödbädden var nästan outhärdlig till och med där jag satt, fem meter från långsidan av gropen på andra bänkraden med turister.
Min plats på första raden hade jag avstått åt en av damerna från båten och med förtjusning sökt skydd bakom hennes välgödda kroppshydda. Jag var frestad att dra mig ännu längre bakåt, men jag ville faktiskt se när glödvandrarna saknades. hur ofta får man tillfälle att skåda ett under?
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

319

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

371

Språk

Översättare