Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Terror

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

"Kidnapping år mitt yrke, förstår ni. Mitt jobb inom Liberty Market är både att råda folk som riskerar att bli kidnappade om hur de kan undvika det, och att hjälpa till att förhandla med kidnapparn när någon väl bortförts: att få tillbaka offret levande och till minsta möjliga kostnad."

Andrew Douglas jobbade efter de vanliga rutinerna för att få tillbaka miljonärsdottern Alessia Cenci levande och till låg kostnad.
Bortförandet, hotelserna, de bandinspelade meddelandena - hela tillvägagångssättet - tydde nämligen på att det var en tämligen normal kidnapping.
Douglas trodde sig vara nära att besegra kidnapparen, så nära att han betraktade sitt uppdrag som i det närmaste slutfört.
Då hände det igen. Terrorn började på nytt.
Andrew Douglas insåg att den här kidnapparen inte bara var ovanligt slug och professionell, utan också ovanligt fräck och fruktansvärt farlig.

Dick Francis är en av de internationellt mest namnkunniga och lästa thrillerförfattarna, Han är engelsman och med ett förflutet som stjärnjockey med steeple-chase som specialitet. Bland annat har han ridit den engelska drottningmoderns häst i Grand National - världens hårdaste hinderlöpning. I Terror visar han upp hela sitt breda register: väl dokumenterade miljöer, bra tecknade karaktärer och en lika övertygande som spännande handling. Har Du inte läst Dick Francis förr - så gör det nu. Du kommer inte att ångra dig!

(Wahlström & Widstrand, 1985)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Utgivningstid

Sidantal

305

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Namn

Utgivningstid

Sidantal

321

Förlag

Språk

Översättare