Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Eric

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Eric är Skivvärldens enda demonbesvärjande hackare. Allt han vill är att få tre önskningar uppfyllda. Inget märkvärdigt: att bli odödlig, att härska över världen och att världens vackraste kvinna ska bli dödligt kär i honom. Det gamla vanliga. Tyvärr är han inte särskilt bra på sitt jobb. Så istället för en lätthanterlig demon lyckas Eric åkalla Rensvind, den mest inkompetente trollkarlen i universum, och dennes synnerligen svårhanterliga resgods Bagaget.
Med dem vid sin sida gör Eric en resa genom tid och rum som får honom att önska ännu en sak – att han aldrig hade blivit född. (Baksidestext)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Dödens bin är stora och svarta, de surrar dovt och dystert, de förvarar sin honung i kakor av vax, vita som altarljus. Honungen är svart som natten, tung som synden och söt som sirap.
Det är allmänt känt att vitt består av åtta färger. Men det finns även åtta färger av svärta, för den som förmår att urskilja dem, och Dödens bikupor står i det svarta gräset i den svarta fruktträdgården under de av svart blom prydda, uråldriga grenarna på träd som, så småningom, kommer att bära äpplen som ... om vi säger så ... sannolikt inte kommer att vara röda.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Namn

Utgivningstid

Sidantal

147

Förlag

Språk

Översättare

Namn

Första publikation

ja

Språk

Namn

Undertitel

en roman om Skivvärlden

Utgivningstid

Sidantal

141

Språk

Översättare