Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Spökskrivaren

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Konsten, livet och kärleken, det är ledmotiven i Philip Roths nya raffinerade roman, där Nathan Zuckerman, ung man med författardrömmar kommer på besök till sin idol, den åldrande mästerförfattaren Lonoff.
För Nathans del har skrivandet lett till en allvarlig konflikt: hans judiske far har reagerat våldsamt mot sonens senaste novell, en lätt förklädd satir kring den egna familjen.
Också för Lonoff har konsten lett till familjära problem. I hans lantliga hem pågår en tyst dragkamp mellan den självutplånande hustrun och den vackra och begåvade f.d. eleven Amy Bellette.
Under en sömnlös natt grips Nathan av misstanken att den gåtfulla Amy, som han straxt förälskat sig i, i själva verket kanske är någon helt annan än hon uppger sig vara. Och på morgonen blir han vittne till ett uppslitande triangeldrama mellan de båda kvinnorna och Lonoff. Än en gång ställs Nathan i korsdraget mellan konst och liv.

Philip Roth född i New Jersey 1933, tillhör med elva romaner i bagaget gruppen av ledande amerikanskjudiska författare i dagens USA. 1960 fick han The National Book Award för sin debutbok "Goodbye Columbus" men hans mest kända roman torde vara "Portnoys besvär". Roth är nu verksam vid Pennsylvaniauniversitetet men ägnar halva året åt att skriva och resa i Europa. (baksidestext)

- - -

Modern klassiker - nu äntligen i tryck igen

Konsten, livet och kärleken är ledmotiven i Philip Roths Spökskrivaren där Nathan Zuckerman, ung man med författardrömmar, kommer på besök till den åldrande mästerförfattaren Lonoff. För Nathans del har skrivandet lett till en allvarlig konflikt då hans judiske far reagerat våldsamt mot sonens senaste novell, en lätt förklädd satir om den egna familjen.

"Inom amerikansk litteratur idag står Philip Roth främst, sedan kommer alla andra." Chicago Tribune

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Det var en timme kvar till skymningen denna decembereftermiddag för mer än tjugo år sedan — jag var tjugotre, skrev och hade fått mina första noveller publicerade, och som mången bildningsromanhjälte före mig hade jag redan min egen massiva bildningsroman i tankarna - när jag anlände till den store mannens tillflyktsort.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

209

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Ilmestynyt Loisto-pokkarina 2008.

Utgivningstid

Sidantal

192

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk