Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vinden sveper nedåt Ryder Hill

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Hon ville höra vinden svepa nedåt Ryder Hill, se den sopa bäckens vatten och virvla om bland löven. Så hade hon upplevt vinden den gången hon reste bort med sin älskade, så hade den välkomnat henne då hon kom tillbaka ensam och olycklig.
Det är en åldrad kvinna Mildred Walker tecknar i denna bok. Marcia Elder har sjunkit in i en fördrömd ensamhet. Minnen, årstidernas skiftningar och de dagliga sysslornas rutin bildar för henne en enhet, som avskiljer henne från andra människor. Marcia har ett starkt behov av att vara oberoende, av att få följa sin egen rytm. Men hon har en öppen, klart iakttagande blick mot omvärlden på samma gång. Som kontrast till Marcia ger oss författarinnan en pratsam och beskäftig, något yngre kvinna. Denna - Bea Cannon - är i grunden välmenande, men hon framstår som en plågoande för Marcia på grund av sin främmande art.
Vi fängslas av Mildred Walkers levande och nyanserade karaktärsteckning. Den har värme och äkthet. Vi behåller hennes gestalter i minnet länge efter det vi läst boken.
Vinden sveper nedåt Ryder Hill är Mildred Walkers främsta litterära skapelse hittills.

(baksidestext)
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Ämnesordskedjor
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Språk
Utgivningstid
Sidantal
128
Språk
Översättare
Utgivningstid
Sidantal
132
Språk
Översättare