Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Dödligt hot

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I sin bunker i andra världskrigets absoluta slutskede ger Adolf Hitler sina sista order. Till reichsleiter Martin Bormann överlämnar han en föreseglad portfölj med explosiva dokument som ska säkra nationalsocialismens överlevnad. Ett av dokumenten innehåller ett världsomspännande nätverk av nazistsympatisörer, däribland höga medlemmar av det brittiska och amerikanska etablissemanget.
Knappt femtio år senare finner en ensam sportdykare vraket av en tysk ubåt på ett avlägset rev utanför Jungfruöarna i Karibiska havet. Brittiska underrättelsetjänsten får kännedom om fyndet och inser snabbt vrakets oerhörda värde. Man vidtar drastiska åtgärder och anlitar Sean Dillon, den ökände internationelle terroristen och svuren fiende till den brittiska staten, för att komma åt vrakets innehåll innan det hamnar i fel händer.
Men någon i högt uppsatt position har för mycket att förlora om världen får veta om vrakets hemligheter och har redan kontaktaten bundsförvant i den karibiska övärlden.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

330

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

350

Förlag

Språk

Översättare