Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

På kudde av gräs

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Del två i en trilogi vars övriga delar är: Över näktergalens golv ; Under lysande måne. - . Många hinder står i vägen för Takeos och Kaedes kärlek. Takeo går i lära hos släkten och ställs inför svåra val. Kaede vägrar bli bortgift för att freda Shirakawas gränser och blir istället själv klanledare.
Del två i en trilogi vars övriga delar är: Över näktergalens golv ; Under lysande måne. -. Många hinder står i vägen för Takeos och Kaedes kärlek. Takeo går i lära hos släkten och ställs inför svåra val. Kaede vägrar bli bortgift för att freda Shirakawas gränser och blir istället själv klanledare.
Sagan om klanen Otori, del två.
De två huvudpersonerna från "Över näktergalens golv", Takeo och Kaede, är ännu bara tonåringar, men de har varit med om händelser som förändrat deras liv totalt. Deras kärlek till varandra är obetvinglig. Ändå väljer Takeo att hålla sitt löfte till Släktet, sin fars familj, och lämna Kaede för att gå i lära hos dem. Men Takeo är präglad av sin uppväxt bland de fredsälskande människorna som kallar sig de gömda. Det blir en inre kamp mellan blodtörstig makthunger och medmänsklighet som ställer Takeo inför ett svårt val.
Kaede är inte längre gisslan. Fri för första gången sedan sju års ålder skyndar hon sig hem för att träffa sin familj. Där finner hon att hennes mor, som varit dålig länge, dött. Hennes far balanserar på gränsen till vansinne och hemmet är i förfall. Alla menar att hon måste gifta sig för att freda Shirakawas gränser, men Kaede vill inte gifta sig med någon annan än Takeo - vars barn hon dessutom bär. Hon bestämmer sig därför, i strid med alla traditioner, för att leda klanen själv.

"På kudde av gräs" driver läsaren att sträckläsa. Tempot är njutningsbart uppdrivet, men lämnar ändå andningspauser som känns som tepauser mellan harakirihuggen. Balans, elegans, åtrå, maktbegär och grymma intriger utgör trådarna i det spindelnät läsaren kommer att fastna i till långt fram mot gryningen.

Sagan om klanen Otori finns nu utgiven i 31 länder.
(Bonnier Carlsen)

Ämnen och teman

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Shirakawa Kaede låg försänkt i djup sömn, i det tillstånd nära medvetslöshet som Kikuta kan orsaka med blicken.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

332

Förlag

Språk

Utgivningstid

Sidantal

328

Språk

Översättare