Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Vit ninja

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Nicholas Linnear har både orientaliskt och europeiskt blod i ådrorna. Inom honom möts öst och väst som virvlande strömmar i en ständig dragkamp. Nu återvänder han till Japan med sin amerikanska hustru Justine.
Sedan ungdom en har Nicholas kunnat lite till sina starka mentala och fysiska krafter – han är en ninja, med den japanska krigskonstens alla magiska och dödligt farliga färdigheter.
Men i samband med en hjärnoperation blir han gåtfullt berövad sina krafter – han blir shiro ninja- vit ninja. För Nicholas är det ett dråpslag lika förkrossande som att förlora sina fem sinnen.
Plötsligt är han sårbarare än någonsin tidigare i sitt liv, samtidigt som han inser att han har starka fiender som till varje pris vill krossa honom.
Han måste återerövra sina ninjakrafter – utan dem kan han aldrig övervinna sin undanglidande men ständigt närvarande fiende – en tanjian – mäktigare och farligare än till och med en ninja … (Baksidestext)

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Han vaknade i mörkret. Utanför var det mitt på dagen. På Kan, ett hotell för handelsresande i en av Tokyos ruffiga förorter, med ståljalusierna nedfällda för fönstren, var det svart som i graven.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

542

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

656

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk