Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Snöblomma och den hemliga solfjädern

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I Hunanprovinsen i Kina föds år 1823 två flickor, Lilja och Snöblomma. De är som alla döttrar värdelösa och har endast en uppgift i livet – att bli goda och duktiga hustrur. För att höja sitt värde på äktenskapsmarknaden måste flickorna, genom fotlindning, uppnå perfekta liljefötter.
På varsitt håll genomgår Lilja och Snöblomma den smärtsamma ritualen. De kommer från olika byar och olika familjeförhållanden men ödet griper in och de båda flickorna anses perfekt matchade för att bli likasystrar, laotong..
Lilja får ett meddelande i nu shu, kvinnornas hemliga skrift, på en vacker solfjäder från Snöblomma. Solfjädern kommer att följa dem åt genom livet och bära berättelsen om deras gemensamma liv, nedtecknat i nu shu.
Flickorna skriver ett likasysterkontrakt som till en början bara är ord men allt eftersom åren går fylls med mening. Deras starka vänskapsband håller dem samman. De delar oron inför äktenskapen och livet i den nya familjen, sorgen över dödfödda barn och glädjen över friska söner. Men trots de yttre påfrestningarna är det ett missförstått meddelande i nu shu som hotar att skilja likasystrarna åt för alltid.
Skildrat genom Liljas ögon blir vardagen i det gamla Kina levande och hennes drömmar, längtan och sorg talar starkt till oss. I
Snöblomma och den hemliga solfjädern förenar Lisa See fakta och fiktion till en gripande skönlitterär berättelse om kvinnors liv och villkor i en fascinerande kultur.

(Forum)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesordskedjor

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

418

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

317

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk