Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Brinnande kust

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Brinnande kust är en mäktig berättelse som går från kontinent till kontinent - från den brinnande himlen över skyttegravarna i första världskrigets Frankrike till de brinnande dynerna på Afrikas västkust.

Det är berättelsen om en livsvilja som hämtade sin näring i kärleken till en ung sydafrikansk flygare. En vilja som växte sig starkare ju sämre oddsen blev. Som vägrade att slockna ens under de vidrigaste omständigheter i kamp med naturen i Namibias fruktade, vitglödande ökenhelvete.

Det är berättelsen om Centaine de Thiryn - överklassflickan som blev Nam Barn - kallad så av de små som förde henne till Platsen För Allt Liv.

Och där - i ett jordiskt paradis - mognade hon till kvinna. Vaktad av Sanfolkets andar och sina trogna O'wa och Háni - de sista i en lång rad stenåldersvarelser som få vita har sett.

Av O'wa och Háni fick hon sitt liv tillbaka - och ett arv som skulle göra henne till en av de mäktigaste kvinnorna i södra Afrika.
(Baksidestext)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

519

Språk

Översättare