Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En miljard år före världens slut

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I ett hyreshus i Leningrad, till stor del reserverat för forskare av olika slag, utspelas under loppet av några dygn ett drama med ofattbara personliga och mänskliga konsekvenser. En efter en upptäcker forskarna att de hindras i sitt arbete; de får egendomliga telefonsamtal, erbjudanden om chefsbefattningar som i framtiden skulle hindra dem från forskningsarbete, säkerhetstjänstemän rotar igenom deras tillhörigheter. En sexuellt lössläppt forskare får sitt hem invaderat av oerhört krävande kvinnor. På bakgården växer under loppet av några timmar ett väldigt träd upp...
Något eller någon försöker hindra forskarna i deras arbete. Vem? En utomjordisk civilisation, som en av forskarna tror, eller en hemlig jordisk organisation kallad De Nio, som en mystisk besökare påstår? Eller är det själva universum som försöker bibehålla en känslig balans genom att slå till mot fridstörare? En sak är klar: ingen kan längre arbeta och verka som förut.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

ett manuskript som hittats under egendomliga omständigheter

Utgivningstid

Sidantal

167

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

179

Förlag

Språk

Översättare

Serie

Utgivningstid

Sidantal

142

Förlag

Språk

Översättare