Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tre kom till kungen

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Jag bor i ett hus som helt och hållet är byggt av plåt, med fyra plåtväggar, ett tak av plåt, en skorsten och en dörr. Helt och hållet av plåt ... Länge kände jag mig fullkomligt tillfreds här och var övertygad om att jag aldrig skulle kunna hitta ett bättre ställe att bo på. Sedan dök det upp en kvinna i dörren och sa: Jaså, det är här du har gömt dig. "
Om man trivs i sitt plåthus på en ödslig högplatå, med sandstormen som enda sällskap, då är det lätt att hålla sig för skratt när man får oväntat besök.
När besökaren dessutom helt sonika flyttar in och börjar klaga på att skorstenspipan är för kort och på att fönsterluckorna inte går att öppna, då har livet förvisso tagit en olycklig vändning.
Och de tre eremiterna Simon, Peter och Philip – tafatta ungkarlar som bor i var sitt skjul i närheten – är tydligen inte längre välkomna i ens hus. Och vem är egentligen den där Michael Hawkins som alla talar om? Undra på att man känner en lätt irritation...
Efter Stängslet och På Orientexpressen intet nytt återkommer Magnus Mills med ännu ett komiskt mästerverk, en svart fabel med många bottnar.

(Forum)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

159

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

207

Förlag

Språk

Översättare