Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tigerns käftar

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

På ett kafé i Wien sitter en man som heter Mohammed och samtalar med en colombian. Mohammed ingår i ett nätverk av terrorister och colombianen är spindeln i nätet i en drogkartell. Samtalet rör ett eventuellt samarbete.

I en oansenlig kontorsbyggnad i Maryland huserar firman Hendley Associates som med framgång handlar med aktier och optioner. Men det är bara en täckmantel. Firmans egentliga uppdrag är att spåra upp och oskadliggöra terrorister när FBI inte kan eller inte vill fläcka sina händer med blod. I medarbetarstaben finns en yngling med namnet Jack Ryan, son till CIA-agenten som hamnade i Vita Huset.

En grupp terrorister nästlar sig in i USA och planerar attentat mot flera köpcentra. Hendleys mannar får uppdraget att avvärja hotet. Jack Ryan Jr är är den som går i första stridslinjen. Hans uppdrag är att döda.

Tigerns käftar bjuder på gastkramande läsning som med skrämmande aktualitet fångar tidsandan i Bushadministrationens USA efter 11 septemberdådet.

(Bra Böcker)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

415

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

519

Förlag

Språk

Översättare

Serie